en ,

Cultura per l’Afganistan convida a dues cineastes afganeses, Sahraa Karimi i Sahra Mani.

El proper divendres 5 de novembre a les 11h a la seu de la SGAE a Catalunya

Des del moviment Cultura per l’Afganistan, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema CatalàAsian Film Festival Barcelona i Open Society Foundations, el proper divendres 5 de novembre a les 11h a la seu de la SGAE a Catalunya, les cineastes afganeses Sahraa Karimi i Sahra Mani, dues dones activistes i artistes que lluiten pels drets de les dones al seu país, conversaran sobre com ajudar a la sortida, l’acollida i el reconeixement de refugiades polítiques, artistes, intel·lectuals afganeses i membres d’altres col·lectius en situació de vulnerabilitat .

La voluntat de l’acte és expressar la solidaritat activa de la societat barcelonina i, per extensió, de la catalana amb el poble afganès, i donar compliment al compromís del manifest: visibilitzar i donar veu a les dones artistes, activistes i polítiques de l’Afganistan.

Durant l’acte es presentarà el moviment Cultura per l’Afganistan, els seus objectius fundacionals així com les primeres accions que han articulat les entitats i membres impulsors. Per a la presentació comptarem amb la presència de:

· Maria Molins (junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català i Cultura per l’Afganistan)
· Mònica Buenafuente (Cultura per l’Afganistan)
· Menene Gras (Barcelona Asian Film Festival)
· Jordi Vaquer (Open Society Foundations)

Després de la presentació tindrà lloc una conversa amb les dues convidades Sahraa Karimi i Sahra Mani, que serà conduit per Maria Molins i Jordi Vaquer.

Sahraa Karimi Nascuda a Teheran el 1983, filla de refugiats afganesos migrats a l’Iran, és una de les directores de cinema afganeses de més renom internacional. Formada a l’Acadèmia de Música i Arts en viu de Bratislava (Eslovàquia), ha dirigit i produït una trentena de títols, curtmetratges i llargmetratges, fonamentalment documentals, entre els que destaquen Light Breeze, curtmetratge documental premiat amb el prestigiós premi eslovac “Slnko v sieti” al Millor curt, els documentals Parlika (2016) i Afghan Women Behind the Wheel (2009), aquest darrer guardonat a més d’una vintena de festivals de cinema internacionals, i el seu últim llargmetratge Hava, Maryam, Ayesha, filmat a l’Afganistan i que va tenir la seva premiere internacional al Festival de Venècia i es va projectar a l’Asian Film Festival Barcelona el 2020.Doctorada en direcció de cinema a Bratislava, Karimi es va convertir el 2019 en la primera directora de l’Afghan Film Organization, l’agència estatal de cinema afganès.

Sahra Mani Directora cinematogràfica, professora i fundadora de l’Afghanistan Doc Film House, una empresa de producció amb seu a Kabul, i cofundadora de la productora Anahat Vision and Films, amb seu a Londres. Després de formar-se a la University of Arts London, va tornar a l’Afganistan on s’ha dedicat al cinema documental, amb un interès especial per les dones, l’educació i la infància al seu país. Ha organitzat diversos festivals com l’Afghanistan Human Rights Film Festival (FCDH) o A Window to Peace Annual Film Festival” a la Universitat de Kabul.Ha dirigit i/o produït una dotzena de films, curts i llargs, seleccionats i guardonats arreu del món, entre ells Beyond the Burqa (2012), Long Night: Experimental (2016) o A Thousand Girls Like Me (2018), programada a la 7a edició de l’Asian Film Festival Barcelona.

La cuarta edición del Festival Cine por Mujeres en Madrid hasta el 7 de noviembre

Tapantoni, la millor ruta de tapes de Barcelona